Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Кладовища перетворились на сміттєзвалища: у Тарутине активісти провели екоакцію з прибирання на місцевих цвинтарях 

23 Вересня 2024 14:00
Олександра Сергєєва
Кладовища перетворились на сміттєзвалища: у Тарутине активісти провели екоакцію з прибирання на місцевих цвинтарях 

Вчора, 22 вересня, команда екоактивістів зібралася біля місцевого цвинтаря, аби прибрати сміття, яке накопичилося за останні чотири місяці. Однак його кількість цього разу вразила навіть їх. Про це розповів місцевий екоактивіст Ігор Коєв у спільноті “ТарБорЕко”.  

Востаннє на кладовищі прибирали перед Великоднем – тобто чотири місяці тому, тож активісти сподівалися, що сміття буде небагато, враховуючи ще той факт, що тоді біля в’їзду до цвинтаря були встановлені кошики для сміття. Однак місцеві мешканці проігнорували цей факт.

“Наша ековилазка розтягнулася на цілі чотири години на відміну від минулорічної, яка була тригодинною, та і команда наша збільшилася в три рази.  У нас землероби мають меншу врожайність ніж сміттєроби! Та й ще де?! На кладовищах! Доходить вже до того, що на кладовищі в смітнику знаходимо кришку від унітаза!”, – поділився обурений активіст.

Оскільки цього року команда екоактивістів була значно більшою, вдалося охопити більшу площу засмічення старого кладовища, а також прибрати на новому цвинтарі. Загалом було зібрано сотні лампадок, пляшок та металевих банок від напоїв, які мешканці після себе просто кинули на землю. 

Нагадаємо, минулого року екоактивісти селища Тарутине також проводили акції зі збору сміття, розчищали ліс. Окрім цього була піднята тема забруднення місцевої річки Бахмутка.

Поділитись
Зараз читають