Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

З російського полону повернувся військовий з міста Ізмаїл Сергій Карпець

17 Вересня 2024 14:15
Альона Колеснік
З російського полону повернувся військовий з міста Ізмаїл Сергій Карпець

14 вересня під час 57-го обміну військовополоненими серед 103 в’язнів рашистських катівень було троє мешканців Одеської області, один із них – ізмаїльчанин Сергій Карпець. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала”.

Сергій служив у лавах 88 окремого батальйону морської піхоти 35 бригади, він був кулеметником. 9 червня минулого року ми опублікували велике інтерв’ю із Сергієм. Але через три дні, 13 червня, коли морпіхи виходили зі звільненого ними села Сторожове Донецької області, вони потрапили під ворожий вогонь, який не припинявся протягом двох годин. Під час цього бою Сергій Карпець та ще декілька його побратимів були взяті у полон.

Протягом 15 місяців Сергію довелося побувати у трьох російських колоніях – у Горлівці, Торезі та Оленівці. Це були 15 місяців пекла, в якому дивом вдалося вижити. 14 вересня Сергій Карпець, єдиний з Оленівської колонії, був обміняний і повернувся до України. Наразі хлопець проходить реабілітацію у шпиталі у Дніпрі. Як і всі українські воїни, які побували у рашистському полоні, Сергій втратив вагу, здоров’я його підірвано. Під час останнього бою його було поранено у стегно, але кулю росіянам він не дозволив витягнути, оскільки не довіряв їм. Усі необхідні маніпуляції проведуть вже українські лікарі.

Сергій після повернення з полону.

Журналістка «Махали» поспілкувалася із Сергієм телефоном. Він тримається бадьоро, як і раніше, відкритий та позитивний. Хлопець розповів про пережите, про те, як він до останнього вірив у те, що його обміняють. Зараз Сергій «адаптується до іншого відношення», дуже щасливий, що повернувся до України.

Під час розмови поділився думками про плани на майбутнє: «Я думаю, чим зайнятися після лікування. Хотілося б відпочити, звичайно, але як подумаю, що з країною відбувається, а багато хто в цей час ховається – не хоче йти воювати, то розумію: хто, якщо не я?»

Видання бажає Сергію Карпецю одужання та відновлення сил, щоб якнайшвидше він зміг повернутися до рідного Ізмаїла, зустрітися з друзями. Який би вибір не зробив цей хлопець, упевнені, що він буде правильним – у людей з честю і совістю інакше не буває. 

Поділитись
Зараз читають