Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Мешканець Білгород-Дністровського району, який на вкраденому автомобілі на смерть збив людину та втік з місця аварії, постав перед судом

15 Вересня 2024 12:31
Олександра Сергєєва
Мешканець Білгород-Дністровського району, який на вкраденому автомобілі на смерть збив людину та втік з місця аварії, постав перед судом

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області визнав чоловіка винним одразу за трьома статтями – скоєння ДТП у стані алкогольного сп’яніння, внаслідок чого загинула людина, залишення місця аварії та заволодіння транспортним засобом. Яке покарання йому призначив суд, дізнавалася “Махала” з судового реєстру.

Подія сталася 21 квітня поточного року у місті Білгород-Дністровський. 26-річний уродженець села Широке, працюючи слюсарем на станції технічного обслуговування, без дозволу власника взяв покататися автомобіль «MERCEDES-BENZ С300», який перебував на обслуговуванні в автомайстерні.

Ганяючи містом у стані алкогольного сп’яніння зі швидкістю близько 124 км/г молодик не помітив 61-річного чоловіка, що переходив дорогу у невстановленому місці та збив його. Замість того, аби допомогти постраждалому, керманич почав тікати з місця ДТП, однак втратив керування та в’їхав в огорожу приватного домоволодіння. Там він кинув машину та пішов пішки, але далеко не втік – його затримали правоохоронці. 

Збитий підсудним чоловік помер у лікарні від отриманих травм. 

На суді винуватець аварії не заперечував свою провину. Він розповів, що того дня він працював до обіду, після чого пішов випивати із друзями. Заливши в себе REVO, коньяк та пиво йому на думку спала ідея трохи покататися. 

Він пішов до майстерні, взяв автомобіль та поїхав в напрямку магазину «Європа». Зізнався, що коли збив перехожого, то навіть не подумав зупинитися та допомогти. Замість того він розвернувся та поїхав назад до СТО, однак не доїхав, адже влетів у паркан. Після цього він покинув автомобіль та пішов до СТО пішки, а коли дійшов – на нього вже чекала поліція. 

Чоловік на суді попросив пробачення у сестри загиблого та щиро розкаявся у скоєному. 

Суд визнав чоловіка винним за усіма статтями та призначив йому покарання:

  • за скоєння ДТП у стані сп’яніння – 1 рік позбавлення волі;
  • за залишення місця ДТП –   6 років позбавлення волі;
  • за заволодіння чужим автомобілем – 8 років позбавлення волі.

Однак остаточне покарання за сукупністю злочинів склало 8 років та 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керування транспортним засобом на шість років без конфіскації майна.

Строк покарання буде обчислюватися з моменту затримання, тобто з 21 квітня 2024 року. 

Поділитись
Зараз читають