Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Граната сусідці, щоб була чемною, і дружині, щоб не розлучалася: в Бессарабії двоє чоловіків за погрози боєприпасами повстануть перед судом

14 Вересня 2024 12:00
Ганна Ковальова
Граната сусідці, щоб була чемною, і дружині, щоб не розлучалася: в Бессарабії двоє чоловіків за погрози боєприпасами повстануть перед судом

Мешканець Ізмаїла та житель одного з населених пунктів Татарбунарської громади приховували вдома бойові гранати і коли вони потрапили у конфлікт з жінками – нічого кращого не вигадали, як пригрозити сусідці та дружині боєприпасами. За це чоловіки постануть перед судом. Їм загрожує до 7 років позбавлення волі. Про це повідомили в нацполіції.

На спецлінію «102» подзвонила жителька Ізмаїла і повідомила, що під час сварки з сусідом він приніс з дому гранату. Чоловік показав вибухонебезпечний предмет, натякнув, що може застосувати його, якщо жінка не буде добре поводитися, і пішов геть.

А житель одного з населених пунктів Татарбунарської територіальної громади повідомив на спецлінію «102», що його вітчим погрожував матері підірвати гранату через те, що вона хоче з ним розлучитися.

На місця подій одразу прибули поліцейські  й вилучили боєприпаси. 46-річний Ізмаїлець сховав гранату в оселі літньої пані, яка живе поряд із ним і якій він допомагає по господарству. 47-річний житель Татарбунарщини зберігав вибухонебезпечний предмет за місцем мешкання.

Жінка, якій через розлучення погрожував її чоловік, писати заяву щодо  домашнього насильства відмовилася.

За висновком експертів, вилучені корпуси гранат з запалами належать до бойових припасів, є конструктивно сумісними та в сукупності утворюють придатні до вибуху ручні осколкові гранати Ф-1. Тож обом чоловікам повідомлено про підозру, їм загрожує позбавлення волі на строк до семи років. Звідки в них небезпечні предмети, поліцейські встановлюють.

Поділитись
Зараз читають