Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Два заклади освіти Кілійської громади переходять на дистанційну форму навчання

14 Вересня 2024 10:15
Наталя Іванова
Два заклади освіти Кілійської громади переходять на дистанційну форму навчання

Кілійський опорний заклад освіт № 4 та Кілійський заклад дошкільної освіти “Дельфін” з понеділка, 16 вересня, переходять на дистанційну форму навчання. Про це повідомив начальник відділу освіти та молодіжної політики Кілійської міської ради Сергій Мергут.

Причина такого рішення у відсутності приміщень, які можна облаштувати як укриття та які б відповідали вимогам законодавства України щодо цивільного захисту населення.  

«Продовжуємо вживати заходів для розв’язання даної проблеми, а саме: очікуємо рішення від власника будівлі для оренди укриття для ЗДО “Дельфін” та продовжуємо роботу щодо виготовлення проєктної документації для побудови сховища в ОЗО Кілійський ЗЗСО 4, що передбачає достатньо тривалий проміжок часу для розробки проєктної документації, проведення її експертизи та пошуку джерел фінансування, бо коштів для побудови укриття власними силами у громади немає», – повідомляє начальник відділу.  

За словами Сергія Мергута, для батьків вихованців ЗДО “Дельфін”, яким буде потрібно влаштувати своїх дітей, в першу чергу мова йде про працюючих батьків,  буде розглядатися можливість щодо їх влаштування в інші заклади дошкільної освіти.

«Чудово розуміємо Ваше бажання щодо організації навчання за очною формою та підтримуємо його, але вимоги законодавства не допускають послаблення у питаннях безпеки дітей», – говорить керівник.

Інші 11 закладів освіти  та 8 закладів дошкільної освіти  Кілійської міської ради працюватимуть без змін.

Фото Кілійського Опорного закладу освіти №4.

Поділитись
Зараз читають