Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Наказ атакувати лікарню Охматдит віддав той самий генерал-зрадник, через якого загинули люди у ЖК “Тірас” в Одесі

11 Вересня 2024 15:25
Наталя Іванова
Наказ атакувати лікарню Охматдит віддав той самий генерал-зрадник, через якого загинули люди у ЖК “Тірас” в Одесі

Офіс генпрокурора спільно зі слідчими Служби безпеки встановили одного з причетних до обстрілу лікарні Охматдит. Ним виявився командувач військово-повітряних сил РФ генерал-лейтенант Сергій Кобилаш. Про це повідомляє “Махала” з посиланням на Суспільне

8 липня 2024 року, коли російські військові завдали ракетного удару по дитячій лікарні, Сергій Кобилаш обіймав посаду командувача дальньої авіації військово-повітряних сил повітряно-космічних сил РФ. Слідство встановило, що саме він віддав злочинний наказ випустити ракети по лікарні. До речі, після цієї атаки його підвищили та призначили командувачем військово-повітряних сил.

Генералу Кобилашу, який є уродженцем Одеси, заочно повідомили про підозру за порушення законів та звичаї війни, що поєднане з умисним вбивством і вчинене за попередньою змовою групою осіб. МКС видав ордер на його арешт за воєнні злочини і злочини проти людяності. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Раніше слідство встановило, що Сергій Кобилаш також віддав наказ атакувати ЖК “Тірас” в Одесі. Під час тієї атаки загинуло загинули 8 мирних жителів, серед них 3-х місячна дитина. Пізніше батько загиблої дитини пішов на фронт і також загинув. На честь родини Глодан в Одесі назвали вулицю. 

Поділитись
Зараз читають