Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Підпалив понад 8 гектарів сільськогосподарських земель: мешканцю Білгород-Дністровського району загрожує в’язниця

09 Вересня 2024 10:45
Олександра Сергєєва
Підпалив понад 8 гектарів сільськогосподарських земель: мешканцю Білгород-Дністровського району загрожує в’язниця

Цей злочин він скоїв з тієї причини, що не хотів витрачати кошти на оренду техніки для прибирання. Про це повідомили у поліції. 

Наприкінці липня на спецлінію «102» надійшло повідомлення про те, що на околиці одного з сіл Дивізійської територіальної громади горять поля. 

На місце події одразу виїхали поліцейські та рятувальники. Коли вони прибули на місце, вогонь встиг охопити ділянку загальною площею 8,2 гектара. Рятувальники взялися за гасіння вогню, а правоохоронці за пошуки винуватця.

Палія вдалося знайти – ним виявився власник згорівших ділянок. З’ясувалося, що чоловік зібрав врожай пшениці та вирішив зекономити час та кошти на прибиранні стерні й інших залишків рослинності, тому підпалив їх. 

Ці дії призвели до виникнення неконтрольованого горіння трави, що могло закінчитися трагічно, якби не виклик рятувальників небайдужим перехожим, адже вогонь швидко розповсюджувався та міг перекинутися на сусідні ділянки.

Аграрію висунули обвинувачення у знищенні стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності, її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем. Правоохоронці закінчили слідство і передали справу до суду. За скоєне аграрію загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Поділитись
Зараз читають