Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Активісти з Тарутине Болградського району оголосили про початок нового сезону проєкту “Пічки для ЗСУ”

06 Вересня 2024 13:01
Тетяна Терзі
Активісти з Тарутине Болградського району оголосили про початок нового сезону проєкту “Пічки для ЗСУ”

Активіст та волонтер з селища Тарутине Болградського району Ігор Коєв оголосив про початок нового сезону 2024-2025 з виготовлення пічок для ЗСУ. Про це повідомляє видання «Махала» з посиланням на активіста.

Зараз волонтери мають замовлення на три пічки. Але роботи просуваються складно, на це є декілька причин – недостатньо коштів, відключення електрики та зменшення учасників акції.

«Сказати, що це для мене буде складно, це нічого не сказати. Наша рукаста команда значно послабла, замовлень комерційних достатньо багато, робітника ще одного поки що я не знайшов, тому треба буде жити в цеху. Але зупинятися не можна! На нас сподіваються ті, кому зараз набагато важче і кому ми на сьогодні зобов’язані за кожну хвилину життя під блакитним небом», – розповідає активіст.

Він закликав всіх охочий долучатися до команди та допомагати в добрій справі. Зараз волонтери виконують роботи по заготівлі деталей та шукають вигідні пропозиції із закупівлі електродів для зварювання. Ігор Коєв прозвітував, що зараз на рахунку майже 10 тис грв.

«Попри ще теплу погоду на вулиці, вже йдуть дощі і наші пічки потрібні захисникам як мінімум для того, щоб посушити речі та взуття. Тому мусимо нарощувати темпи виробництва та, звичайно, зборів», – наголосив Ігор Коєв.

Він закликав і мешканців громади, і підприємців не тільки донатити, а також допомогти старими бойлерами, які місцеві умільці перетворюють на пічки.

Також, Ігор Коєв повідомив, що нещодавно відправили на фронт пічку, на яку задонатив Ветеран Другої світової війни Василь Степанович Хомиженко, який відзначив 100-річний ювілей.

Приєднатися до збору на пічки для ЗСУ можна, перейшовши за qr-кодом.

Нагадаємо, волонтери Тарутино на чолі з Ігорем Коєвим з 2022 року перероблюють старі бойлери та водонагрівачі на пічки для воїнів ЗСУ.

Поділитись
Зараз читають