Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

“Шаную воїнів, біжу за героїв України”: у Болграді пройшов патріотичний забіг в пам’ять про загиблих воїнів (ФОТО) 

31 Серпня 2024 12:16
Софія Чебан
“Шаную воїнів, біжу за героїв України”: у Болграді пройшов патріотичний забіг в пам’ять про загиблих воїнів (ФОТО) 

В останній день літа на головній площі міста Болград зібралися охочі взяти участь у Всеукраїнському патріотичному забігу “Шаную воїнів, біжу за героїв України”. Головна мета заходу – вшанувати пам’ять загиблих воїнів-земляків та ще раз подякувати їм за ціну нашої свободи та небо над головою без ракет та ворожих дронів. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з місця події. 

Зареєструвалися взяти участь у патріотичному забігу 59 учасників з Болградської громади. Стартували бігуни біля будівлі  “Кришталь”  на центральній площі,  рухалися у бік пам’ятника Тарасу Шевченку по проспекту Соборний та продовжили маршрут забігу оббігаючи площу 28 червня. Фінішували учасники забігу  на протилежній стороні від старту, теж на центральній площі. Маршрут забігу складав 2 кілометри.

“Хочу подякувати кожному, хто долучився до цього заходу. Він дуже важливий для того, щоб ми пам’ятали  про героїв нашої країни. Кожного дня ми, на жаль, чуємо звуки сирени, і ви знаєте, що на цьому тижні був масований обстріл України і загинуло багато українців – військових та цивільних. Наша перемога дається дуже важко, ми повинні пам’ятати й шанувати тих людей, які захищають нашу країну і наш мир”, – підкреслив у своїй промові Валерій Єребакан перший заступник голови Болградської РВА та учасник патріотичного забігу. 

Зазначимо, що взяти участь у заході виявили бажання жителі громади різних вікових категорій, реєструвалися цілими родинами.  На грудях кожного учасника забігу були приклеєні імена загиблих воїнів-земляків, яким вони присвячують свою участь. 

“Щонайменше, що ми можемо зробити в пам’ять про наших воїнів, це взяти участь у забігу, тому я сьогодні тут, тому я теж учасниця заходу”,– каже одна з найдоросліших учасників Ольга Кулаксиз, директорка Одеського обласного центру гагаузької культури. 

Першою серед дівчат на фінішну пряму прибігла Віталіна Нагорняк, другою стала Тетяна Колєва, третьою – Єлизавета Добрєва. Серед чоловіків першим завершив патріотичний забіг Микита Волошин, другим Єгор Кисьовський, третім Євген Михайлов.

Нагороджували  переможців грамотами та медалями секретар Болградської міської ради Віра Ніколаєнко та перший заступник голови Болградської районної державної адміністрації Валерій Єребакан.

Поділитись
Зараз читають