Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Арцизькому ліцеї №4 побудують сучасний харчоблок, вартістю майже 10 мільйонів гривень

27 Серпня 2024 17:06
Олександра Сергєєва
В Арцизькому ліцеї №4 побудують сучасний харчоблок, вартістю майже 10 мільйонів гривень

Ремонт відбуватиметься на умовах співфінансування, де майже 9 мільйонів витрат покриє держава, а ще 1 мільйон буде виділено з місцевого бюджету. Про це “Махала” дізналася з сайту DREAM.

Цьогоріч на модернізацію харчоблоків у школах було виділено 1,5 млрд гривень, які розподілили між 159 навчальними закладами, що були відібрані на конкурсній основі. Навчальні заклади подавали заявки через екосистему DREAM, яка допомогла сформувати рейтинговий список найбільш пріоритетних проєктів, одним з яких став навчальний заклад Арцизької громади.

Приміщення їдальні Арцизького ліцею №4 було побудоване у 1955 році і востаннє бачило ремонт 34 роки тому. За цей час інженерні комунікації застаріли, з’явилась пліснява, а старе обладнання виходить з ладу, а те, що ще працює, використовує багато електроенергії. Аби мати змогу якісно годувати понад 450 учнів ліцею, Відділ освіти, молоді та спорту подав заявку через DREAM та отримав державну субвенцію на модернізацію шкільного харчоблока.

Проєктом передбачено:

  • проведення демонтаж старих перестінків, підлоги, комунікацій та дверних й віконних блоків;
  • прокладка інженерних комунікацій;
  • заміна зовнішніх дверей вхідної групи на сучасні вітражного виконання;
  • встановлення металопластикових внутрішніх дверей;
  • влаштування підлоги в одному рівні з використанням сучасних матеріалів;
  • оздоблення поверхонь стін;
  • встановлення сучасного технологічного обладнання, меблів.
  • влаштування санітарних блоків.

Також буде зроблено фасад будівлі, замінено покриття покрівлі, заміна кухонного обладнання, інженерних мереж та благоустрій прилеглої території

Міський голова Сергій Парпуланський на своїй сторінці у Фейсбуці прокоментував подію:

“Без перебільшення, для нас це велике досягнення, адже лише декілька ліцеїв області отримали такі субвенції. Завдяки капітальному ремонту шкільний харчоблок буде оновлено відповідно до сучасних стандартів, що значно покращить умови харчування школярів”.

Поділитись
Зараз читають