Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Двоє жителів Ізмаїла постали перед судом за шахрайство: яке покарання вони отримали?

27 Серпня 2024 12:30
Олександра Сергєєва
Двоє жителів Ізмаїла постали перед судом за шахрайство: яке покарання вони отримали?

28-річну жінку викрили у шахрайстві в інтернеті, а 23-річний чоловік скоїв шахрайство та грабіж. Про це повідомили у поліції. 

Перша підсудна попалась на тому, що  виставила в інтернеті оголошення про продаж мотоцикла, якого на справді не мала, і ошукала дев’ятьох людей. Загалом жінка у такий спосіб заробила понад 200 тисяч гривень. 

Суд обрав їй покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки з випробувальним терміном на три роки. Вона повинна періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання, узгоджувати виїзд за кордон.

А ось другий мешканець Ізмаїла випробувальним терміном не відбувся. Правоохоронці довели, що він пограбував на вулиці незнайомку, вихопивши в неї з рук телефон та зірвавши з плеча сумку. Проте під час розслідування з’ясувалося, що це не єдиний його проступок – за три дні до цього молодик ошукав приятеля. Прийшовши в гості, він попросив знайомого подзвонити, та втік з чужим телефоном. 

Під час оголошення вироку суд врахував, що чоловік вже не вперше постає перед судом – раніше його було засуджено до трьох років позбавлення волі за аналогічні злочини, тож на пом’якшення покарання розраховувати було марно. Молодика засудили до семи років та шести місяців позбавлення волі.

Крім того, обидва засуджених повинні компенсувати потерпілим заподіяну шкоду.

Поділитись
Зараз читають