Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Топчій Павло

26 Серпня 2024 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Топчій Павло

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця села Ганнівка Болградського району Топчія Павла Петровича, який загинув від рук російських окупантів у червні 2024 року.

Як повідомляє Відділ культури, туризму, молоді та спорту Бородінської селищної ради, народився Павло 27 квітня 2003 року в селі Ганнівка Височанської сільської ради. Був найстаршим сином в багатодітній родині. Навчався у Височанському НВК. 

20 лютого 2024 року хлопець уклав контракт на проходження військової служби. Був матросом 38 бригади морської піхоти і разом із побратимами виконував бойові задачі у найзапекліших напрямках фронту, зокрема на Херсонщині.

За згадками знайомих та близьких людей Павла, він був веселим, товариським, самостійним. Завжди намагався бути «лідером». Відповідально ставився до виконання будь-яких доручень. 

6 червня 2024 року під час виконання своїх службових обов’язків на Херсонському напрямку, біля населеного пункту Кринки, захисник загинув. 

13 червня воїна з почестями поховали у рідному селі на місцевому кладовищі. 

29 червня на меморіалі загиблим воїнам в селищі Тарутине з’явилися нові пам’ятні таблички, серед яких з’явилась дошка й на честь Павла. 

Поділитись
Зараз читають