Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Ледь не вбив собак та налякав дітей: в Кілії п’яний чоловік розгулював вулицею з револьвером та стріляв у двори сусідів

19 Серпня 2024 11:01
Олександра Сергєєва
Ледь не вбив собак та налякав дітей: в Кілії п’яний чоловік розгулював вулицею з револьвером та стріляв у двори сусідів

Декілька днів тому на спецлінію «102» надійшло повідомлення про те, що в місті Кілія, на вулиці Гагаріна, чоловік ходить по вулиці з пістолетом та стріляє через паркан у бік домоволодінь. Про це повідомили у поліції. 

Прибувши на місце події, правоохоронці розшукали правопорушника – ним виявився 73-річний місцевий житель. У чоловіка вилучили пневматичний револьвер під патрон Флобера з одним набоєм. 

За офіційною версією, після того, як чоловік постріляв у будинки, він вирушив на дитячий майданчик, де перебували дві 15-річні дівчини. Одна з них, злякавшись револьвера, втекла, а друга залишилась.

“Чоловік був п’яний, спілкувався з дитиною. Поліціянтам він пояснив, що стріляв у сусідських собак, які нібито заважали йому відпочивати. На щастя, ні люди, ні тварини не постраждали”, – сказано у повідомленні.

Дії чоловіка кваліфікували як хуліганство та відпустили його, що дуже обурило місцевих мешканців, адже вони запевняють, що в дівчинку, що втікла, чоловік стріляв, а тій що залишилася, погрожував зброєю. 

“Погрожуючи зброєю, він затримав двох неповнолітніх дівчат, і коли одна почала тікати, вистрелив услід, а другу примусив сісти й, погрожуючи пістолетом, не відпускав, поки не приїхала поліція. До поліції надано дві заяви: про його постріли в собак – від сусідки та окремо – від батьків дітей. На сьогодні цю особу відпустили, мабуть, начальник слідства не вважає це серйозним правопорушенням”, написала у соцмережах місцева мешканка Олена Скляренко.

Її слова підтверджує ще одна місцева мешканка Любов Скляренко. Жінка пише: “Перша дівчинка втікла, а чоловік почав стріляти їй вслід. Друга дівчинка була до нього найближче і зрозуміла, що тікати небезпечно, бо пістолет справжній. Чоловік направив на неї зброю і сказав:”Сідай, поговоримо, будеш тікати – застрелю”. Дитина не мала вибору. Пістолет він весь час тримав збоку біля неї та висловлював погрози, бо був п’яний. Через деякий час приїхала поліція. Як з’ясувалося, стріляти він почав по собаках ще біля свого будинку,  а потім почав стріляти по людях. Заяви у потерпілих взяли, але неохоче”.

Також жінка зазначає, що одна з дівчат і так вже натерпілася за своє життя – втратила будинок через російську агресію, а батько боронить країну на фронті, тож не може її захистити від таких неадекватних людей. Це має робити поліція, але не робить. 

Наразі мешканці шукають свідків, які мають відео чи докази того, що чоловік погрожував дітям, аби захистити інших від повторення ситуації. 

За свій вчинок чоловіку загрожує штраф у розмірі від 17 до 34 тисяч, пробаційний нагляд або обмеження волі на строк до 5 років. Його долю вирішить суд.

Поділитись
Зараз читають