Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Родині фельдшера Сергія Ротару, який загинув від російської ракети, подарували квартиру 

19 Серпня 2024 10:20
Олександра Сергєєва
Родині фельдшера Сергія Ротару, який загинув від російської ракети, подарували квартиру 

Днями голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер передав ключі від нової квартири дружині загиблого медика з Одеси Сергія Ротару, де вона проживатиме разом із двома синами. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації.

Двокімнатна квартира придбана за ініціативи голови Одеської ОВА та підтримці бізнесмена з Одещини. Перед передачею ключів у житлі зробили ремонт, аби родина могла одразу заїхати та жити в комфортних умовах.

Зазначимо, родину Ротару добре знали в Бессарабії, адже Сергій працював у приймальному відділенні Саратської Центральної районної лікарні та за час роботи встиг надати допомогу багатьом людям. Саме у Сараті він зустрів своє кохання – Анастасію, з якою прожив більш як 12 років.

Поживши у Сараті родина переїхала до Одеси, а Сергій Ротару влаштувався до Одеської підстанції №5. Саме його бригада 15 березня поточного року першою приїхала на виклик на місце прильоту російської балістичної ракети по цивільній інфраструктурі Одеси. Коли на місце влучання приїхали спецслужби й розпочалася пошуково-рятувальна операція, ворог завдав повторний ракетний удар, в результаті якого загинули, окрім цивільних одеситів, й чимало військових та працівники спецслужб – фельдшер Сергій Ротару та двоє рятувальників – Віталій Алимов та Денис Колесніков.

Пізніше медик Сергій Ротару був посмертно нагороджений Президентом України Володимиром Зеленським орденом “За мужність”.

Поділитись
Зараз читають