Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Білгород-Дністровському демонтували памʼятник Пушкіну (Фото)

18 Серпня 2024 11:00
Ганна Ковальова
В Білгород-Дністровському демонтували памʼятник Пушкіну (Фото)

У місті Білгород-Дністровський, що на Одещині, демонтовано погруддя Пушкіну. Про це повідомили в громадській організації “Деколонізація.Україна”, передає Махала.

Бюст російському поету багато років розташовувався у Дитячому парку міста Білгород-Дністровський на вулиці Українська. Неодноразово місцеві активісти натякали місцевій владі про необхідність його демонтувати, наприклад, надписами червоною фарбою зі змістом: “Знеси мене”.

Памʼятник демонтований на виконання розпорядження № 695/А-2024 голови Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера. Згідно з цим документом, у Білгород-Дністровському районі під демонтаж мають потрапити ще чотири пам’ятники або пам’ятні знаки. В місті Татарбунари потрібно демонтувати пам’ятник Пушкіну, який розташований у парку на вулиці 23 серпня та меморіальну дошку російському поету, яка висить на стіні будинку по вулиці Мельнична, 1, а також меморіальну дошку на честь керівника Татарбунарського повстання Іустина Батищева (Алмазова), що розташована на будинку по вулиці Тимошенка, 2.

Окрім цього в місті Білгород-Дністровський найближчим часом має бути демонтована меморіальна дошка на честь радянського революціонера Леона Попова, яка висить на стіні будинку по вулиці Музейна, 16.

Поділитись
Зараз читають