Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Львівський театр Лесі Українки відкрив театральний сезон виставою “Дочки” режисерки з Ізмаїла

16 Серпня 2024 14:20
Валерій Гайдаржи
Львівський театр Лесі Українки відкрив театральний сезон виставою “Дочки” режисерки з Ізмаїла

Львівський театр імені Лесі Українки оголосив про відкриття нового театрального сезону 2024-2025 під назвою “Ніжності та тривкості”. Сезон розпочався з вистави “Дочки”, яку режисувала Ольга Турутя-Прасолова. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на офіційний сайт театру.

Вистава “Дочки” створена за п’єсою Оксани Гриценко під назвою “Молочайник”. В її основі – історія п’яти жінок різного віку, які опинилися в окупованому селі Кавунівка на Херсонщині. Серед героїнь – бабуся Надя, її дочка Свєта з доньками Ольгою та Олесею, а також тітка Валя, кума Свєти. Жінки змушені вчитися виживати в умовах окупації.

Ольга Турутя-Прасолова – режисерка та театральна художниця, яка народилася в Ізмаїлі Одеської області. Вона здобула художню освіту в Одеському художньо-театральному училищі, а режисерську — в Харківському національному університеті мистецтв імені І. Котляревського. Ольга працювала художницею та режисеркою в театрах ляльок Полтави, Одеси та Чернівців.

Ольга Турутя-Прасолова. Фото з особистої сторінки у Фейсбук.

Вона має у своїй творчій колекції перемогу у Всеукраїнському конкурсі молодої режисури, організованому Британською радою в Україні, де вона здійснила постановку п’єси Девіда Гаровера “Ножі в курях” у Національному театрі імені І. Франка. Ця вистава була номінована на премію “Київська пектораль”. Серед знакових робіт Ольги також такі вистави, як “Місто” за романом Валер’яна Підмогильного, “Украдене щастя” за драмою Івана Франка та “Лісова пісня” за драмою-феєрією Лесі Українки, а також міжнародні проєкти “Canção da floresta” (Брага, Португалія) та “BUKA” (Бидгощ, Польща).

Фото: Львівського театру Лесі Українки, Korol Khrystyna

Поділитись
Зараз читають