Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Болградська міська рада планує профінансувати закінчення будівництва нової амбулаторії в Болграді

15 Серпня 2024 14:58
Тетяна Терзі
Болградська міська рада планує профінансувати закінчення будівництва нової амбулаторії в Болграді

КНП «Болградський районний центр первинної  медико-санітарної допомоги» звернувся з клопотанням до власника медичного закладу, яким є Болградська міська рада, щодо внесення змін у  фінансовий план КНП на 2024 рік. Про це повідомляє видання Махала з посиланням на офіційний сайт Болградської міської ради, де розміщений проєкт рішення.

Фінансовий План передбачає фінансову підтримку з місцевого бюджету, а саме:

на оплату комунальних послуг – 2 млн 345,642 тис грн.

на розвиток підприємства – 3 млн 450,68 тис грн.

Серед переліку запланованих витрат вказується і співфінансування будівництва нової амбулаторії за адресою: м.Болград, вул. Поштова, 58-А. На це планується виділити 1 млн грн. Також планується  розробка науково-проектної документації: “Реставрація фасаду пам’ятки архітектури «Особняк 1870-1890р.р.»  за адресою: Одеська область, м. Болград, вул. Інзовська,164”, у тому числі експертний звіт  на суму 360 тис грн.

Згідно з фінансовим планом закінчити будівництво амбулаторії планують у 2025 році. Загальна кошторисна вартість об’єкту вказується в сумі 14 млн 939,13 тис грн. Кошти на будівництво були виділені партнерами – Міжнародним Фондом допомоги та розвитку Блакитного Півмісяця «IBC».

Нагадаємо, в грудні 2022 року Болградська міська рада підписала тристоронній Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю щодо будівництва амбулаторії на території Болградської громади з Фондом «IBC» та громадською організацією «Буджак реліф».

Весною 2023 року амбулаторію побудували, але подальші роботи зупинилися. За словами керівника ГО «Буджак реліф» Артема Булгару, партнери свою роботу виконали, тепер міська рада мала підвести до будівлі комунікації. З того часу будівництво не проводилися.

Інтернет-видання «Махала» наприкінці липня 2024 року направило запит на інформацію в Болградську міську раду, в якому просило надати рішення щодо виділення коштів для завершення будівництва. 2 серпня ми отримали відповідь на інформацію, в якому говорилося, що рішень щодо виділення коштів на завершення будівництва та введення в експлуатацію нової амбулаторії загальної практики сімейної медицини в місті Болград по вул. Поштова, 58-А, не приймалося.

Зміни в Фінансовий план і виділення коштів дає надію завершити нарешті будівництво амбулаторії. Наразі в проєкті рішення про внесення змін в місцевий бюджет Болградської громади і фінансування даного об’єкту поки не передбачено.

Фото Махала

Поділитись
Зараз читають