Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

На Одещині продовжує зростати рівень захворюваності на ковід, кір та кашлюк

14 Серпня 2024 15:23
Олександра Сергєєва
На Одещині продовжує зростати рівень захворюваності на ковід, кір та кашлюк

Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб розповів, що епідемічна ситуація в Одеській області за останній тиждень значно погіршилася. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Так, на минулому тижні було зареєстровано ще 2 випадки підозри на кір, які згодом були підтверджені лабораторно. Загалом з початку року в області було  підтверджено 35 випадків кору, серед яких 5 – в Ізмаїльському районі. 

Крім того, на звітному тижні було зареєстровано 13 випадків підозри на кашлюк, що у 2 рази більше ніж на попередньому тижні. З них 4 випадки в Ізмаїльському та 2 в Білгород-Дністровському районах. 

Також в області знову починає вирувати COVID-19. За останній тиждень, порівняно з попереднім, захворюваність зросла у 3 рази (479 випадків проти 157). На території Бессарабії ковід також дав про себе знати. Нещодавно головний лікар Болградської лікарні розповідав, що лише за тиждень у місті Болград було зафіксовано 6 випадків ковіду. Крім того, у місті побільшало випадків захворюваності на пневмонію. 

Проте, за даними Одеського ЦКПХ, найвищий рівень захворюваності на ковід спостерігається в Ізмаїльському, Подільському та Одеському районах. Повідомляється, у хворих виявили 5 різних підтипів штаму Омікрон: GS.4.1; GS.4.1.1; JN.1; JN.1.1; JN.1.4.   

Не зважаючи на все, епідситуація лишається під контролем.

Поділитись
Зараз читають