Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Чи потрібно проходити ТО автомобіля для в’їзду в Румунію? Роз’яснення Посольства України

12 Серпня 2024 14:35
Ганна Ковальова
Чи потрібно проходити ТО автомобіля для в’їзду в Румунію? Роз’яснення Посольства України

Вже більше як місяць українці, які подорожують власним транспортом через Румунію, або тимчасово проживають там, стикаються на кордоні з проблемою: румунські прикордонники до усього переліку документів просять надати сертифікат, який свідчить про проходження технічного огляду автомобіля. Але що це за документ та чи потрібно його робити? Багато скарг та прохань допомогти з розʼясненням надійшло від українців до Посольства України в Румунії, тож відомство звернулося до своїх колег та отримало розʼяснення. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала”.

Посольство України в Румунії звернулося 24 липня до уповноважених органів Румунії з проханням надати відомості про вичерпний перелік необхідних документів, які підлягають перевірці у пункті пропуску під час в’їзду громадян України в Румунію. Відповідь українські дипломати отримали лише сьогодні.

“За інформацією Прикордонної поліції Румунії, рух транспортних засобів у міжнародному сполученні дорогами загального користування в Румунії регламентується Надзвичайним Розпорядженням Уряду № 195 від 12 грудня 2002 року, а також Конвенцією про дорожній рух (Відень, 08 листопада 1968 року) ратифікованою Румунією Указом 318/1980. Таким чином, відповідно до позначених нормативних актів, під час перетинання державного кордону Румунії, Прикордонна Поліція Румунії, окрім інших визначених документів для перетинання державного кордону, може вимагати у водія транспортного засобу пред’явити дійсні посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію автомобіля, а також періодичний технічний огляд”, – зазначили в Посольстві.

Окрему увагу відомство приділило тому факту, що вищезазначена правова норма щодо періодичного технічного огляду діє по всій території країни та застосовується до всіх осіб.

“Заборонено рух транспортирних засобів на дорогах загального користування Румунії без періодичного технічного огляду або з закінченим його терміном дії”, – зазначили в Посольстві.

Таким чином Посольство України в Румунії підтвердило: вимоги румун стосовно наявності ТО авто є законними.

Зазначимо, ознайомитись з мапою суб’єктів технічного контролю, які можуть зробити ТО та видати відповідний документ в Україні, можна на сайті Головного сервісного центру МВС за посиланням.

Нагадаємо, раніше адміністрація ТОВ “Поромний комплекс Орлівка” надавала розʼяснення стосовно періодичності проходження огляду.

Головне фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України 

Поділитись
Зараз читають