Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Чужих дітей не буває: подружжя з Татарбунарської громади взяло на виховання трьох дітей

11 Серпня 2024 16:00
Олександра Сергєєва
Чужих дітей не буває: подружжя з Татарбунарської громади взяло на виховання трьох дітей

Родина з Татарбунарської громади хотіла взяти на виховання дітей ще у лютому, однак через війну їх евакуювали до Румунії. Близько пів року бюрократичних перепон і нарешті діти у сім’ї – тепер вони мають люблячих маму і тата. Про це повідомила пресслужба Татарбунарської міської ради.

Родина Андрія Вікторовича та Олени Миколаївни дуже хотіли подарувати дітям родину. У лютому вони провели онлайн знайомство з дітками– Ангеліною, Анастасією та Андрієм, а після цього поїхали до них у Румунію, аби привітати їх особисто. Контакт відбувся одразу – діти зустріли майбутню маму подарунками та були дуже щасливі, адже будуть виховуватися у родині.

У березні виконавчий комітет Татарбунарської міської ради прийняв рішення про утворення прийомної сім’ї та влаштування до неї на виховання та спільне проживання дітей, позбавлених батьківського піклування, але через те, що діти перебували у Брашові, виникли певні складнощі та навіть відбувся суд. 

Довгих чотири місяці слухалося питання про зняття опіки в румунському суді та передачі дітей до України. Консульство України в Румунії погодило передачу дітей прийомним батькам, і ось нарешті діти вдома, в рідній країні.

Декілька днів тому міська влада привітала новоутворену сім’ю, яка одразу стала багатодітною. Діти під надійною опікою, в них тепер є дім та люблячі батьки.

«В Румунії було добре, але ми так хотіли борщу та вареників з м’ясом. Ми два роки не їли українського борщу. Нам подобається в Татарбунарах і ми раді що знайшли таких тата та матір», – поділилися дітлахи.

В Центрі надання соціально-психологічної підтримки Татарбунарської громади повідомили, що діти швидко знайти собі занять за інтересами й вже встигли завести нових друзів. 

Поділитись
Зараз читають