Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Болградські виробники крафтових товарів презентували себе в Одесі (Фото)

10 Серпня 2024 13:03
Ганна Ковальова
Болградські виробники крафтових товарів презентували себе в Одесі (Фото)

В місті Одеса відбувся форум «Крафтовий бізнес Одещини» з презентацією продукції та товарів локальних крафтовиків. В ньому взяли участь й представники Болградщини. Про це повідомляє Болградська районна державна адміністрація.

У форумі взяли участь не тільки виробники крафтової продукції, а й представники туристичного бізнесу, торговельних мереж і закладів харчування, які зацікавлені у якісних, екологічно чистих продуктах, створених за авторськими технологіями.

Найбільшу кількість крафтових виробників Одещини представив Болградський район. Наш регіон був представлений у наступних категоріях:

  • м’ясні делікатеси («Балканскі ястія», Наталя та Сергій Русєви),
  • натуральний мед (Іван Аврамов, ФОП Валентина Пальчук),
  • крафтове вино (Василь Гулько, Михайло Фучеджи та Юрій Тінтулов), бринза овеча (ТОВ «Кара Марин»),
  • сувенірна продукція з дерева (Катерина Григоржевська),
  • рушники, серветки до весілля (Ольга Кулаксиз, Обласний центр гагаузької культури).

“Мета проведення Форуму – сприяння розвитку крафтового виробництва та стимулювання зростання регіональної економіки через збільшення попиту на місцеві товари і послуги”, – пояснили у РДА.

Там також зазначили, що в рамках Форуму відбулося засідання круглого столу на тему «Крафтовий бізнес: законодавче регулювання та перспективи розвитку», під час якого були розглянуті питання щодо правових засад організації діяльності малого бізнесу та виробників крафтової продукції, можливості залучення додаткових фінансових ресурсів у розвиток власної справи, реєстрацію та особливості податкової звітності суб’єктів мікро – та малого підприємництва, стратегічне значення співпраці між крафтовими виробниками та торговельними мережами, про сервіси та можливості Регіонального офісу «Зроблено в Україні» та Центру підтримки підприємців Дія.Бізнес в Одесі, а також про програму “єРобота”, як потужний інструмент державної фінансової підтримки бізнесу.

Зазначимо, організаторами Форуму виступили Одеська обласна державна (військова) адміністрація та Агенція регіонального розвитку Одеської області за підтримки АТ «УКРСИББАНК».

Поділитись
Зараз читають