Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Від імені голови Ізмаїльської ОДА розсилаються фейкові листи з проханням про допомогу

10 Серпня 2024 10:55
Ганна Ковальова
Від імені голови Ізмаїльської ОДА розсилаються фейкові листи з проханням про допомогу

На сьогодні зафіксовано розповсюдження фейкових листів від імені голови Ізмаїльської районної державної адміністрації Родіона Абашева. У цих листах зазначається прохання щодо участі у гуманітарній допомозі та надання фінансових коштів для потреб Збройних Сил України. Однак подібних листів очільник району не відправляє. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на Ізмаїльську РДА.

“Нагадуємо, що жодні офіційні органи влади не мають права вимагати кошти на банківські рахунки фізичних осіб або приватних компаній. У разі отримання подібних запитів негайно повідомляйте відповідні органи. Закликаємо вас бути обачними та не піддаватися на провокації шахраїв. Усі офіційні повідомлення від Ізмаїльської районної державної адміністрації публікуються на офіційних джерелах, зокрема на вебсайті адміністрації та в офіційних соціальних мережах”, – зазначили в РДА.

Подібні випадки почали періодично траплятись після початку повномасштабного вторгнення. Так, в серпні 2022 року була зафіксована фейкова розсилка листів від імені начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка. У грудні 2022 року шахраї виманювали гроші від імені міського голови Ізмаїла Андрія Абрамченко, а через місяць зробили подібну розсилку від імені міського голови Болграда Сергія Димитрієва.

В березні 2023 року правоохоронці затримали на Одещині групу осіб, яка надсилала листи-прохання підтримати ЗСУ за підписами представників влади. Таким чином шахраї «заробили» понад 3 млн грн, ошукавши 60 підприємців.

Поділитись
Зараз читають