Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Черговий скандал з ТЦК: мешканця Ізмаїла забрали з КПП до військкомату, а двох дітей лишили самих в автомобілі 

04 Серпня 2024 12:27
Олександра Сергєєва
Черговий скандал з ТЦК: мешканця Ізмаїла забрали з КПП до військкомату, а двох дітей лишили самих в автомобілі 

Про ситуацію, що сталася 2 серпня на пункті пропуску “Паланка-Маяки-Удобне” розповіла родичка ізмаїльчанина Анна Дімченко. Своєю чергою, пресслужба Одеського ТЦК та СП оприлюднила свою версію події. Історії обох сторін конфлікту та чим усе закінчилося розповість “Махала”. 

Як розповіла родичка затриманого чоловіка, він прямував разом із дітьми з Ізмаїла до Одеси. Жінка стверджує, що 42-річний чоловік у розшуку не перебував та мав оновлені військово-облікові дані, проте під час проходження контрольного пункту його забрали з машини на очах у його дітей, скрутили як злочинця та відвезли до Саратського ТЦК. 

Оскільки телефон в чоловіка забрали, він навіть не зміг повідомити рідних про те, що сталося. Вони дізналися про подію від людини, що стала свідком події. Сестра затриманого чоловіка, яка проживає у місті Одеса, вирушила за дітьми, а потім і за братом, однак у зустрічі з ним їй відмовили, а наступного дня він зателефонував та сказав, що вже знаходиться в учебці у Винницькій області.  

“Як вам така швидкість? ВЛК не проходив. Точніше, йому підсунули вже готові документи по ВЛК, не його. Вимагали підпису”, – зазначила родичка.

До вирішення справи родина долучила адвокатів. Повідомляється, що завдяки розголосу і діям юриста чоловіка вдалося визволити з учебки. Наразі він знаходиться в Одесі. 

Така версія подій у родичів мобілізованого чоловіка, проте у ТЦК вона вкрай відрізняється. 

“Під час перевірки документів на пункті пропуску Удобне виявилося, що громадянин мав при собі обліково-військові  документи, що мають ознаки підробки. 

Після перевірки в електронному реєстрі «Оберіг» виявилося, що  особа підлягає мобілізації згідно з законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»..

Особа  підлягає призову на військову службу, й під час медичного огляду було виявлено що нарікань на стан здоров’я не має, тож він був направлений до навчального центру”, – написали у пресслужбі Одеського військкомату. 

Цікаво, що стосовно дітей, яких лишили самих, у повідомленні немає ані слова. 

А ось родичка, яка їх звідти забирала, написала наступне: “Діти з 10 години ранку до 16 години вечора залишалися самі, без води, їжі, в чужому місті, самісінькі в машині. Коли я приїхала до них, вони виглядали як налякані кошенята”.

Головне фото демонстративне

Поділитись
Зараз читають