Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У двох навчальних закладах міста Ізмаїл за 4,5 мільйони відремонтують покрівлю, що постраждала під час негоди

01 Серпня 2024 14:28
Олександра Сергєєва
У двох навчальних закладах міста Ізмаїл за 4,5 мільйони відремонтують покрівлю, що постраждала під час негоди

Відділ освіти Ізмаїльської міської ради провів два тендери на поточний ремонт покрівлі Ізмаїльської початкової школи № 4 та Ізмаїльської гімназії № 11. Про це “Махала” дізналася з сайту Прозорро. 

18 липня 2024 року в Ізмаїлі вирувала негода – сильний шквальний вітер зі зливою за декілька хвилин повалили дерева, обірвали дроти та зірвали покрівлі на будинках мешканців міста. Шквал того дня досяг значень стихійного метеорологічного явища II рівня небезпеки, адже сягав 28 м/с, а на додачу розпочався град діаметром близько 10 мм. 

У той день від шторму постраждали два навчальні заклади. В обох школах, згідно з документацією,  відбулося часткове руйнування рубероїдного покриття покрівлі, що призвело до підтікання стель, стін приміщень, а також фасаду будівлі. На стінах приміщення з’явилося здуття (сирість) та відшарування шпалер з основи. 

Оскільки через місяць розпочинається новий навчальний рік, було терміново проведено тендери на усунення пошкоджень. Закупівлю було проведено без використання електронної системи, тож підрядника обрали одразу – ним стало підприємство “Ізмаїлстрой”. 

Що саме робитимуть на обох об’єктах, у тендерах не зазначається. Відомо лише, що вартість ремонту у школі №4 коштуватиме 1 774 281 грн, з яких 186,6 тис  грн витратять на заробітну плату, 1,1 млн на матеріали, а залишок на загальнобудівничі витрати та податки. 

Ремонт у гімназії обійдеться значно дорожче – 2 817 101 гривень, з яких 310 тис – це заробітна плата, 1,6 млн вартість матеріалів, майже 40 тисяч піде на експлуатацію будівельних машин, а залишок – загальновиробничі витрати та податки. 

Роботи мають бути завершені до початку навчального року, тобто до 31 серпня. Фінансування здійснюватиметься коштом місцевого бюджету. 

Фото Ізмаїльської гімназії №11

Поділитись
Зараз читають