Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Три медичних заклади Бессарабії невдовзі отримають коштовне сучасне обладнання 

Три медичних заклади Бессарабії невдовзі отримають коштовне сучасне обладнання 

Днями під головуванням начальника Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера відбувся урочистий захід для медиків Одещини з нагоди Дня медичного працівника, під час якого представникам лікарень урочисто вручили сертифікати на отримання нового апарату штучної вентиляції легенів. Серед них були й представники Бессарабії. Про це повідомляє видання “Махала” з посиланням на Арцизького міського голову Сергія Парпуланського та пресслужбу Ізмаїльської районної державної адміністрації.

Апарати ШВЛ найближчим часом надійдуть до Арцизької центральної опорної, Ізмаїльської міської центральної лікарні та Дунайської обласної лікарні. Сертифікати на їх отримання урочисто вручили генеральним директорам медичних закладів – Зіновію Челаку, Сергію Бажаку та Віталію Гайдукову.

Нове обладнання значно підвищить спроможність лікарень надавати якісну допомогу пацієнтам із респіраторними захворюваннями та у критичних станах. 

Загалом апарати штучної вентиляції легенів експерт-класу отримають 12 медичних закладів, 4 з яких було придбано коштом обласного бюджету – їх передадуть до лікарень міста Одеса. 

Апарати, що поїдуть до регіональних лікарень, були подаровані Благодійною організацією «Благодійний фонд «МАЛЬВИ УКРАЇНА», яка була заснована українцями, що живуть в Італії. Тож скоро ці 8 апаратів вартістю близько 35 000 євро кожен будуть рятувати життя мешканців Одещини.

Поділитись
Зараз читають