Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Болградська лікарня отримала мамограф від благодійників

29 Липня 2024 11:20
Наталя Іванова
Болградська лікарня отримала мамограф від благодійників

Відділення рентгенології Болградської районної лікарні поповнилося новим обладнанням. Крім комп’ютерного томографа у відділенні скоро з’явиться комп’ютерний мамограф.  Лікарня вже отримала обладнання. Про це виданню «Махала» розповів генеральний директор КНП «Болградська ЦРЛ» Віктор Дішлі.

Приміщення для встановлення мамографа готове. Зараз лікарня вивчає варіанти, як швидше його встановити.

«Ми вийшли на спеціалістів, які займаються встановленням рентгенобладнання. Переслали їм фото мамографа, його вид, марку. Любий мамограф має цифровий код доступу. У нас його немає. Обладнання прийшло з Великої Британії, там треба дізнатися у відправника ці коди. Зараз ми встановлюємо ланцюг руху обладнання, щоб вийти на тих людей, які зможуть нам допомогти і дати цей код. Далі будемо заключати договір на встановлення обладнання і його налаштування. Це займе певний час. Ми будемо намагатися максимально прискорити цей процес. Але ми довго чекали на мамограф і готові пройти через складнощі, щоб він у нас запрацював і допомагав пацієнтам», – відмітив Віктор Дішлі.

За інформацією Болградської міської ради, яка є власником Болградської лікарні, обладнання було закуплено завдяки Благодійній організації “Благодійний фонд” Здоров’я жінки та планування сім’ї” та Благодійному фонду “Християнська медична асоціація України” з міста Львів.

Нагадаємо, в кінці травня в лікарні встановили комп’ютерний томограф.

Фото Болградської міської ради.

Поділитись
Зараз читають