Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Підпалювали машини військових: на Одещині затримали молодиків, які продалися країні-окупанту за 5 тисяч гривень

Підпалювали машини військових: на Одещині затримали молодиків, які продалися країні-окупанту за 5 тисяч гривень

Шестеро чоловіків віком від 18 до 23 років на замовлення російських спецслужб підпалювали автомобілі військовослужбовців в місті Одеса. Усього вони знищили 15 автівок. Про це повідомила пресслужба Одеської обласної прокуратури.

На паліїв російські спецслужби вийшли через один з телеграм каналів та запропонували молодикам гроші за підпал автомобілів, на що ті одразу погодилися. Вони вночі об’їжджали територію міста, де намагались виявити місця паркування авто військовослужбовців ЗСУ. Після узгодження з кураторами цілей для підпалу, вони отримували «наказ» на їх знищення. 

Результати своєї “роботи” вони знімали на відео та надсилали замовнику, після чого отримували плату, яка зазвичай сягала 5-8 тисяч гривень.  Відзняті паліями відео окупанти використовували для створення хибного інформаційного приводу у пропагандистських ЗМІ.

Загалом чоловіки протягом червня – липня цього року підпалили п’ятнадцять авто ЗСУ. 

Правоохоронцям вдалося встановити особи паліїв та затримати їх. Під час обшуків за місцем їх мешкання було вилучено мобільні телефони, пляшки із запалювальною сумішшю та банківські картки, куди надходили російські гроші.

Наразі усім повідомлено про підозру у перешкоджанні діяльності Збройних сил. Чоловікам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості  внесення застави. За скоєне їм загрожує  позбавлення волі строком від 5 до 8 років.

Слідство триває, правоохоронці встановлюють повне коло осіб, причетних до злочину.

Поділитись
Зараз читають