Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Торшин Володимир

26 Липня 2024 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Торшин Володимир

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця міста Рені Ізмаїльського району Торшина Володимира Володимировича, який загинув від рук російських окупантів у березні 2022 року.

Як повідомляє енциклопедія сучасної України, народився Володимир 21 березня 1987 року у місті Рені Ізмаїльського району. У дитинстві хлопець переїхав жити з батьками до міста Білгород-Дністровський. 

Після закінчення дев’яти класів місцевої школи №4 Володимир вступив до військового ліцею в Одесі. Пізніше хлопець закінчив Львівський інститут Сухопутних військ Національного університету «Львівська політехніка». Також навчався у Національному університеті оборони України у Києві. 

Володимир брав участь в антитерористичній операції та операції Об’єднаних сил на Сході України. Від початку повномасштабного вторгнення служив у 36-й окремій бригаді морської піхоти на посаді командира самохідно-артилерійського дивізіону. 

Разом із побратимами Володимир боронив Маріуполь. Їх дивізіон забезпечував підтримку позицій підрозділів бригади, які виконували бойові завдання на передових позиціях. Підполковник Торшин вправно керував морпіхами, коли дивізіон був в оточенні, особисто керував боями проти російських підрозділів.

22 березня 2022 року внаслідок авіаудару й артилерійського обстрілу у місті Маріуполь захисник загинув. Вдома у чоловіка залишився батько, дружина та двоє дітей: син та донька. 

У місті Білгород-Дністровський військового увічнили на Алеї Слави. Трохи пізніше на честь загиблого встановили меморіальну дошку на будівлі школи, де він колись навчався.

29 вересня 2023 року Володимиру Торшину посмертно присвоїли найвищу Державну нагороду України – звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка». 

Поділитись
Зараз читають