Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Ізмаїльському районі викрили “бізнесменів”, які привласнили землі на березі Дунаю

25 Липня 2024 15:07
Наталя Іванова
В Ізмаїльському районі викрили “бізнесменів”, які привласнили землі на березі Дунаю

З 2016 по 2023 рік директор та технічний директор комунального підприємства з ремонту та технічного обслуговування суден та човнів привласнили три суміжні земельні ділянки біля річки Дунай на території Саф’янівської громади, на яких звели споруди для роботи власного бізнесу. Про це повідомили у поліції

Бажаючи розширити власний бізнес, чоловіки вирішили шахрайством привласнити землі на узбережжі річки, що були розташовані поряд з плав-краном та понтоном, які чоловіки вирисовували для роботи. 

Таким чином вони зайняли три ділянки площею 1,2969 га та побудували на ній купу нежитлових споруд, які використовували для розвитку бізнесу. Ці будівлі вони оформляли, як зведені нібито ще до 1992 року. А з метою остаточної легалізації майна директор взяв самовільно привласнену землю в оренду на 49 років.

Своїми діями чоловіки завдали Саф’янівській громаді майнову шкоду на загальну суму 170 000 гривень.

Наразі чоловіка повідомлено про підозру у самовільному будівництві споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці, зокрема вчиненому повторно. А директору, який взяв землю в оренду, ще й за одержання майна злочинним шляхом. 

Тож, директору-орендатору тепер загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з конфіскацією майна, а  його спільнику – штраф від 17000 до 68000 грн.

Фото ілюстративне

Поділитись
Зараз читають