Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

“Молодь активно долучається до нас”: народний оркестр болгарської музики «Хоро» з села Зоря (Відео)

27 Липня 2024 17:04
Валерій Гайдаржи
“Молодь активно долучається до нас”: народний оркестр болгарської музики «Хоро» з села Зоря (Відео)

У селі Зоря-Камчик Білгород-Дністровського району вже багато років існує оркестр болгарської музики «Хоро». Змінюється склад його учасників, але не змінюється мета діяльності – популяризувати народну музику.  Журналіст видання “Махала” відвідав одну з репетицій оркестру.   

Історія оркестру розпочалася в 1972 році, в день відкриття нової будівлі Зорянського Будинку культури. У 1977 році оркестр отримав звання «Народний». Його засновником і першим керівником протягом 50 років був Заслужений працівник культури України Костянтин Златов. Коллектив є постійним учасником численних заходів, концертів та міжнародних фестивалів як в Україні, так і за її межами. Сьогодні роль керівника оркестру взяв на себе один з перших його учасників – Василь Ганев.

Наш оркестр складається з понад десятка інструментів, включаючи скрипку, віолончель, саксофон, акордеон, баян, синтезатор, а також традиційні болгарські інструменти: гайду, тамбуру, гадулку, типан, кавал та інші. За більше ніж 50 років існування оркестру змінилося понад сім поколінь учасників. Молодь активно долучається до нас, деякі продовжують сімейні традиції, інші пробують себе вперше. Я дуже радий, що наш оркестр продовжує жити та розвиватися”, – поділився своїми думками керівник оркестру Василь Ганев.

Детальніше у відеорепортажі.

Поділитись
Зараз читають