Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Дрони знову перетнули кордон: через атаки по півдню Одещини в Румунії другу добу лунає повітряна тривога

Дрони знову перетнули кордон: через атаки по півдню Одещини в Румунії другу добу лунає повітряна тривога

Мешканці північного району округу Тулча другу ніч поспіль не сплять – їм надходять повідомлення RO-Alert про можливість падіння уламків дронів. Про це розповіли румунські ЗМІ. 

Генеральна інспекція з надзвичайних ситуацій випустила повідомлення про оповіщення для північної частини повіту Тульча, інформуючи населення про ймовірність “падіння об’єктів з повітряного простору” на території, прилеглій до кордону з Україною.

При цьому, вони заспокоюють мешканців тим, що Румунія не є об’єктом атак, однак загроза все ж таки існує, оскільки дрони можуть втрачати керування внаслідок збиття та випадково падати на їхню територію. 

Зазначається, що цього разу дзвінків на єдиний номер служби екстреної допомоги зафіксовано не було, на відміну від попередньої ночі. Адже під час атаки на місто Ізмаїл на єдиний номер екстреного виклику 112 надійшло понад 10 дзвінків від переляканих мешканців, які чули звуки вибухів. Тоді Румунія навіть підняла в небо військові літаки F-16. 

Коментуючи сьогоднішню атаку на місто Вилкове, командувач повітряних сил Микола Олещук заявив, що три «шахеди» перетнули кордон з Румунією. Проте румунська сторона не заявляла про знаходження уламків чи перетин дронами свого повітряного простору.

Фото ілюстративне видання “Махала”.

Поділитись
Зараз читають