Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Шевченко Олег

25 Липня 2024 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Шевченко Олег

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо мешканця села Приморське Білгород-Дністровського району Шевченка Олега Васильовича, який загинув від рук російських окупантів у травні 2024 року.

Як повідомляє адміністратор фейсбук-групи “Луканівка”, народився Олег 12 квітня 1978 року в селі Градениці, Біляївського району. Трохи згодом, разом із родиною переїхав жити в село Приморське. Тут навчався у місцевій загальноосвітній школі. 

З 1996 по 2000 рік Олег навчався у військово – інженерному інституті в місті Кам’янець-Подільський. Мав спеціальність електрика, а також сапера. У цивільному житті працював в Міністерстві надзвичайних ситуацій України. З 2020 року чоловік проживав у селі Луканівка Миколаївської області.

З перших днів повномасштабного вторгнення чоловік мобілізувався до лав ЗСУ, ставши на захист рідної країни. Разом із побратимами перебував у найзапекліших напрямках фронту, зокрема Донеччині та Чернігівщині.

11 травня 2024 року в результаті отриманих на полі бою поранень, поблизу населеного пункту Буда – Вороб’ївська,  Новгород – Сіверського району, Чернігівської області захисник загинув. Вдома у чоловіка залишилася дружина та син. 

22 травня в селі Приморське воїна провели в останню путь та поховали на місцевому кладовищі, віддавши йому належну шану. 

Поділитись
Зараз читають