Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Молдавський танцювальний ансамбль “Опінкуца” із Ренійської громади: історія створення та сьогодення (Відео) 

24 Липня 2024 17:00
Софія Чебан
Молдавський танцювальний ансамбль “Опінкуца” із Ренійської громади: історія створення та сьогодення (Відео) 

Молдавський народний танцювальний ансамбль “Опінкуца” із села Орлівка за 40 років свого існування об’єднав між собою декілька поколінь. Любов до народних танців учасники колективу передають своїм дітям та онукам. За часи свого дорослішання народний ансамбль став одним з улюбленців публіки Ренійської громади. Історію народження та творчого шляху молдавського народного танцювального ансамблю “Опінкуца” інтернет-виданню “Махала” розповів керівник Микола Олександров. 

“Історія народного ансамблю танцю “Опінкуца” розпочалася у 1981 році. Тоді до колективу входили молоді хлопці, які мали різні професії й не були професійними танцівниками. 9 листопада ансамбль вперше виступив на сцені та зібрав багато овацій”, – розповідає Микола Олександров.

З часом танцювальний ансамбль став поповнюватися новими учасниками, створювалися нові колективи та розширювався репертуар.

“Звичайно, на початку свого шляху колектив  “Опінкуца” танцював тільки молдавські народні танці. Згодом я почав набирати школярів, бажаючих було дуже багато, так наш колектив потроху почав поповнюватися. Зараз ансамбль складається з трьох груп різних за віком. Репертуар розширився, ми почали вивчати та танцювати болгарські, українські та навіть ромські народні танці”, – каже Микола Олександров. 

За часи свого існування в ансамблі брали участь танцівники однієї династії.

 “В “Опінкуца” танцювали у свій час моя бабуся та батьки, тому я теж вирішила для себе, що хочу стати учасницею колективу та увійти у його історію. Для мене це велика честь, дуже подобається танцювати саме народні танці”, – поділилася Домініка Іванова, учасниця ансамблю. 

Більше про молдавський народний танцювальний ансамбль “Опінкуца” дивіться у відео. 

Поділитись
Зараз читають