Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Тарутинській лікарні відкрили каплицю Святого Пантелеймона (Фото)

24 Липня 2024 12:35
Валерій Гайдаржи
В Тарутинській лікарні відкрили каплицю Святого Пантелеймона (Фото)

Вчора, 23 липня, у відділенні паліативної допомоги Тарутинської лікарні відбулося відкриття каплиці на честь Святого Великомученика та Цілителя Пантелеймона. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на медичний заклад.

Службу з нагоди відкриття каплиці та освячення паліативного відділення провів Благочинний храмів Тарутинського округу Преосвященніший єпископ Тарутинський Аліпій, вікарій Одеської єпархії разом зі священнослужителями округу.

“Історія започаткування цієї каплички починається з ініціативи одного із пацієнтів нашого відділення. Він був тяжкохворий, тому йому було важко пересуватись. Він нам запропонував створити поруч з лікарнею місце, де можна було б зупинитись та звернутись до Бога. Протягом останнього пів року ми займались створенням цієї каплиці, і завдяки спільним зусиллям декількох людей, вдалось створити це місце. Тепер кожен бажаючий може відвідати це місце. Дуже дякую нашим благодійникам Івану Георгійовичу Дамаскину, Тетяні Афанасіївні Ніколаєвій та іншим за фінансову допомогу в облаштуванні каплички. Божого благословіння нам усім!”, – поділилася з інтернет-виданням “Махала”  Ірина Пулєва, генеральна директорка КНП “Тарутинська центральна лікарня.

Довідка: Згідно з Вікіпедією, паліативна допомога – це підхід, що дозволяє поліпшити якість життя пацієнтів з проблемами смертельного захворювання, шляхом запобігання і полегшення страждань. Зокрема, це медичні послуги, до яких відносяться симптоматична терапія, попередження та лікування хронічного больового синдрому, медикаментозна терапія, надання ефективного знеболення; соціальні послуги, в тому числі надання паліативного догляду; духовна та психологічна підтримка пацієнта та осіб, що здійснюють за ним догляд.

Фото: Тарутинське благочиння

Поділитись
Зараз читають