Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Вночі у Румунії лунав сигнал повітряної тривоги: у небо були підняті F16

24 Липня 2024 10:46
Ганна Ковальова
Вночі у Румунії лунав сигнал повітряної тривоги: у небо були підняті F16

Вночі 24 липня російські війська атакували Одещину ударними дронами-камікадзе типу “Shahed 131/136”. У прикордонні Румунії через це оголошували повітряну тривогу, оскільки було зафіксовано наближення кількох російських БПЛА до кордону. В Міністерстві оборони розповіли, що два літаки F-16 ВПС Румунії вночі вилетіли з авіабази та спостерігали за ситуацією в повітрі. В районі села Плауру розпочато пошук можливих вибухонебезпечних предметів, що впали на національну територію. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на румунське видання “News.ro”.

Зазначається, що вночі на півночі повіту Тульча місцева влада оголосила тривогу через кілька безпілотників, що наближалися до кордону з боку України.

Генеральна інспекція з надзвичайних ситуацій випустила повідомлення про оповіщення для північної частини повіту Тульча, інформуючи населення про ймовірність “падіння об’єктів з повітряного простору” на території, прилеглій до кордону з Україною.

Так виглядає оповіщення

У пожежній службі повідомляли, що на єдиний номер екстреного виклику 112 надійшло 10 дзвінків про звуки вибухів.

“Більшість дзвінків були з муніципалітету Тульча, і вони сигналізували про те, що чули вибухи. Однак були також дзвінки, в яких громадяни запитували інформацію, й оператори диспетчерського центру Інспекції з надзвичайних ситуацій DELTA Тульчинського повіту надали їм всю інформацію, щоб зрозуміти, що те, що вони чули, відбувалося на українській території”, –  йдеться у прес-релізі ISU Тулча.

О 03:46 у Тульчі було оголошено про відбій повітряної тривоги.

Через масований обстріл Ізмаїла румунські військові підіймали у небо два літаки F-16 Бойової служби Повітряної поліції. О 2:19 два літаки F-16 ВПС Румунії вилетіли з 86-ї авіабази Борча для моніторингу повітряної обстановки. Два літаки повернулися на базу близько 4:20 ранку.

Міністерство національної оборони розпорядилося про проведення розслідувань на місцях, поблизу Плауру, для пошуку можливих предметів, які впали на національну територію, пошуки триватимуть протягом цього дня.

Зазначимо, що в Ізмаїлі під прицілом російських окупантів опинилися припортова інфраструктура та багатоквартирний житловий будинок. Троє людей отримали поранення. 

Поділитись
Зараз читають