Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Скільки шахедів росіяни спрямували по Бессарабії?

24 Липня 2024 09:45
Ганна Ковальова
Скільки шахедів росіяни спрямували по Бессарабії?

Цієї ночі російська окупаційна армія завдала дронової атаки по місту Ізмаїл на Одещині та ракетно-дронової атаки по Харківщині. Усього окупанти спрямували 23 дрони-камікадзе типу “Shahed 131/136” з території із Приморсько-Ахтарська – рф. та окупованого Криму та декілька ракет. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на Повітряні сили ЗСУ.

“Усього радіотехнічними військами виявлено та здійснено супровід 23 ударних БпЛА противника. Відбивали повітряний напад підрозділи мобільних вогневих груп Сил оборони України, зенітні ракетні підрозділи та РЕБ Повітряних Сил. В результаті протиповітряного бою збито 17 ворожих БпЛА. Більшість – на Одещині”, – повідомили в ПС.

Окрім цього протягом минулої доби та поточної доби Силами оборони України на різних напрямках знищено щонайменше 8 розвідувальних безпілотних літальних апаратів противника: 4 – “Zala”, 2 – “Supercam”, 2 – “Орлан-10”.

Нагадаємо, атака на Ізмаїл відбулася близько третьої ночі 24 липня. Під прицілом росіян опинилася припортова інфраструктура та багатоквартирний житловий будинок. 

Як повідомили в Одеській обласній прокуратурі, за процесуального керівництва прокурорів Ізмаїльської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) через масовану атаку БПЛА по об’єктах цивільної та припортової інфраструктури Подунав’я.

Фото: Одеська обласна прокуратура

Поділитись
Зараз читають