Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Кравцуненко Микола

21 Липня 2024 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Кравцуненко Микола

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо мешканця міста Ізмаїл Кравцуненко Миколу Георгійовича, який загинув від рук російських окупантів у травні 2024 року.

Як повідомляє Ізмаїльська районна державна адміністрація, у цивільному житті Микола Георгійович був підприємцем і депутатом Ізмаїльської міської ради 8-го скликання. Мав досвід строкової служби у складі прикордонних військ на кордоні з Афганістаном. 

У січні 2023 року чоловік добровільно пішов до військкомату аби приєднатися до лав ЗСУ. Був командиром протитанкового взводу у тільки-но сформованій 21-ій окремій механізованій бригаді. 

Бригада разом із Миколою Георгійовичем перебувала на запеклій Донеччині понад рік. Навесні 2024 року захисник вперше приїхав у відпустку до родини. Тоді він обіцяв своїй сім’ї обов’язково повернутися і будувати разом плани на майбутнє. Найближчим часом військового мали перевести у роту головним сержантом.

16 травня 2024 року на одному з найгарячіших напрямків лінії зіткнення з російськими окупантами захисник загинув. Вдома у чоловіка залишилась дружина та п’ятеро дітей — троє синів та двоє дочок.

У місті Ізмаїл воїна провели в останню путь та поховали на місцевому кладовищі з усіма військовими почестями. 

Поділитись
Зараз читають