Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Болградському районі вогонь знищив декілька гектарів лісу

17 Липня 2024 12:12
Ганна Ковальова
В Болградському районі вогонь знищив декілька гектарів лісу

В селищі Березине Тарутинської громади вдень 16 липня сталося загоряння сухої трави та чагарників. В результаті цієї пожежі вогонь перекинувся на лісовий масив. Про це повідомили в пресслужбі ГУ ДСНС в Одеській області.

Гасіння пожежі постійно ускладнював сильний вітер, який роздмухував нові осередки займання та допомагав вогню швидше ширитися територією. В результаті пожежі вигоріло 3,5 гектара лісу.

“На щастя, загиблих та постраждалих немає. Причина пожежі встановлюється. Завдяки оперативним діям вогнеборців вдалось врятувати 42 Га лісу”, – зазначили в пресслужбі.

Від ДСНС залучались 1 одиниця техніки, 10 вогнеборців, від добровільної пожежної дружини 1 одиниця техніки та 1 чоловік особового складу, 1 одиниця допоміжної техніки.

Нагадаємо, станом на 12 липня, за попередні два тижні рятувальники Болградського району ліквідували 78 пожеж на відкритих територіях району. Найчастішими причинами пожеж вогнеборці називають необережне поводження з вогнем та занесення джерела запалювання із зовні.

Головне фото демонстративне

Поділитись
Зараз читають