Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Засудженого за держзраду миколаївського експрокурора Германа пропонують обміняти на українських морпіхів

16 Липня 2024 17:00
Махала
Засудженого за держзраду миколаївського експрокурора Германа пропонують обміняти на українських морпіхів

В одеському суді триває розгляд апеляції адвокатів миколаївського експрокурора Геннадія Германа, якого засудили за держзраду. На кожне засідання у цій справі також ходять родичі загиблих у казармах в Миколаєві бійців. Тепер вони просять, щоб Германа обміняли на військовополонених українських морпіхів, повідомляє Суспільне.Одеса.

Наразі апеляційний суд розглядає позов адвокатів засудженого. Вони переконують, доказів, які б довели причетність Германа до держради, недостатньо.

“Існують розумні сумніви щодо непричетності Германа до обвинувачення, яке йому інкримінуються. Зокрема, та інформація, яка була отримана у представників РФ за думкою обвинувачення, матеріали справи не містять жодного перехоплення або зняття з інформаційних носіїв інформації, що саме Германом ця інформація комусь надсилалась”, — висловив свою думку адвокат експрокурора Владислав Каланжов.

Також, він вважає, що рішення суду оголосять наступного місяця.

Кожного разу на засідання приходять рідні військових, які загинули у березні 2022 року під час ракетного удару по казармах Миколаєва. Винним у цьому вони вважають Германа. Наразі матері загиблих військових закликають не саджати експрокурора за ґрати, а обміняти на полонених українських морпіхів.

“Ми хотіли жорсткої кари, хотіли, щоб його посадили довічно. А потім ми порадились, у мене в групі 90 мам, — а що його посадять, його будуть годувати, він буде сидіти в теплій камері за наші податки”, — розповіла голова ГО “Правозахисна група” Оксана Руцька.

Обвинувальний вирок у держзраді Геннадій Герман отримав 28 червня 2023 року. Приморський райсуд Одеси засудив його до довічного ув’язнення.

Серед загиблих у казармі було чимало мешканців Бессарабії. Відомо, що там обірвалося життя мешканця села Приморське Лиманської громади Запорожана Владлена, мешканців міста Арциз Луньова Олексія та Дудка Миколи, двох уродженців села Підгірне Тарутинської громади Лавриненко Едуарда та Меркур’єва Олександра.

Читайте також: “Борітеся – поборете”: розповідь військового, який є свідком нападу на Миколаїв та боїв на Донецькому напрямку

Поділитись
Зараз читають