Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Памʼяті тих, кого вбила Росія: Обивзенко Максим

16 Липня 2024 09:00
Лілія Биковська
Памʼяті тих, кого вбила Росія: Обивзенко Максим

Щоранку о 09:00 в Україні оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання. Кожен ранок ми згадуємо всіх загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Сьогодні згадуємо уродженця міста Татарбунари Білгород-Дністровського району Обивзенка Максима Ігоровича, який загинув від рук російських окупантів у березні 2022 року.

Як повідомляє Військова частина 3058 НГУ, народився Максим 13 січня 1994 року у місті Татарбунари. Тут хлопець закінчив Татарбунарський ліцей І – ІІІ ст. імені В.З. Тура. Після чого вступив до Одеського морського університету на спеціальність “інженер-механік”. Любив займатися вільною боротьбою.

Був сержантом Національної гвардії України. На початку повномасштабного вторгнення воїн на позивний “Прогиб” у складі полку “Азов” брав участь у боях за Маріуполь.

Максима згадують як розумного, доброго, розважливого сміливого та усміхненого хлопця, у якого попереду було ще багато планів та мрій на життя. 

8 березня 2022 року під час виконання бойового завдання в місті Маріуполь військовий отримав важкі поранення несумісні з життям. 

17 березня 2022 року Максим був посмертно нагороджений орденом «За мужність» третього ступеня. Нагороду офіційно передали матері загиблого бійця. 

Поділитись
Зараз читають