Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Попри заборону на узбережжях нацпарку «Тузлівські лимани» спостерігаються натовпи відпочивальників: чому це небезпечно?

Попри заборону на узбережжях нацпарку «Тузлівські лимани» спостерігаються натовпи відпочивальників: чому це небезпечно?

Пляжні зони курортів «Лебедівка», «Рассєйка» та «Катранка» закриті для відвідування та є небезпечними, однак працівники національного природного парку «Тузлівські лимани» щодня спостерігають, як до узбережжя проїжджають люди. У пресслужбі нацпарку пояснили, чому там не можна купатися та яку небезпеку несе ігнорування заборони. 

У нацпарку зазначили, що згідно з наказом від 07.06.2024 року №13/18 перебування громадян на вищезазначених пляжах заборонене. Там відсутні укриття та об’єкти інфраструктури, зокрема  рятувальні й санітарні пункти, а також не організований вивіз сміття. 

Однак таблички про те, що там купатися заборонено, також відсутні, через що туди приїжджають відпочивальники та залишають за собою сміття, яке нікому прибирати. Деякі навіть влаштовують пожежі, через що гине фауна заповідника. 

До того ж працівники парку зазначають, що перебування на пляжах є небезпечним через те, що у морі можуть плавати міни. Екологи багато разів при патрулюванні території неодноразово виявляли подібні небезпечні “подарунки”. 

Тому громадян закликають утриматися від відпочинку на неперевірених територіях. Є інші пляжі, де провели обстеження дна на наявність мін та встановили укриття. Це декілька пляжів у місті Одеса та пляж у селі Приморське Вилківської громади.

Поділитись
Зараз читають