Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Болградському районі покарали паліїв сухої рослинності

14 Липня 2024 11:00
Ганна Ковальова
В Болградському районі покарали паліїв сухої рослинності

На Болградщині до адміністративної відповідальності притягнуто паліїв сухої рослинності. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на Болградське районне управління ГУ ДСНС в Одеській області.

“За результатами розслідування пожеж, що виникли внаслідок спалювання сухої рослинності в Болградському районі, рятувальниками спільно з поліцейськими було виявлено громадян, котрі самовільно випалювали суху рослинність, нехтуючи всіма попередженнями та заборонами. За фактом пожеж складено протоколи за ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає відповідальність у вигляді штрафу на суму від 3060 до 6120 гривень.”, – повідомили в Болградському управлінні ДСНС.

Там також зазначили, що останнім часом в районі фіксується збільшення пожеж в екосистемах. Так, станом на 12 липня, за попередні два тижні рятувальники ліквідували 78 пожеж на відкритих територіях району. Найчастішими причинами пожеж вогнеборці називають необережне поводження з вогнем та занесення джерела запалювання із зовні.

Нагадаємо, нещодавно місті Болград на виїзді в бік Ізмаїла сталося загоряння поля. Через сильний вітер вогонь перекинувся на городи приватних домоволодінь мешканців провулка Шрубковського.

Поділитись
Зараз читають