Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Конфлікт біля Білгород-Дністровського районного ТЦК: подробиці очима авторки відео

13 Липня 2024 17:28
Ганна Ковальова
Конфлікт біля Білгород-Дністровського районного ТЦК: подробиці очима авторки відео

Ввечері 12 липня мережею вибухнуло відео, на якому зафіксовано конфлікт біля Білгород-Дністровського районного ТЦК та СП, під час якого постраждали жінка та чоловік на кріслі колісному. Також на відео зафіксована агресивна поведінка одного з чоловіків у військовій формі. Виявилося, що авторкою відео є місцева волонтерка Інга Величко. На своїй сторінці у Фейсбуці жінка розповіла про виниклу ситуацію зі свого боку, передає Махала. Орфографія у прямій мові збережена.

Волонтерка зазначила, що пише цю публікацію в момент, коли в неї вже вщухли емоції. Усього на її сторінці опубліковано два відео, їх вона опублікувала о 09:30, а пост-розʼяснення вже ввечері – о 19:48.

Інга повідомила, що 11 липня їй зателефонувала мати загиблого воїна, та попросила про допомогу. Жінка розповіла волонтерці, що її родича з села Випасне в середу вранці посеред дороги “викрали невідомі люди в військовій формі”. Інга зазначила: “Не важко здогадатися, що це тцк!!!”.

Мати загиблого воїна попросила волонтерку допомогти дізнатися про долю свого родича, адже його сімʼя не знала де він. Про те, що чоловіка в автомобілі увезли люди у пікселі, його дружині та дітям повідомили перехожі, які випадково стали свідками цього. Рідні одразу ж звернулися до Білгород-Дністровського РТЦК.

“Вже за годину дружина була під тцк , але їй не повідомляли де він ! Відповідь була така – В нас такого немає ! Шукайте , можливо до коханки втік ! При цьому реготали як останні сволоти !!! Вчора , дружина знову провела пів дня біля військомату , лише ввечері мені вдалось взнати , що його ще в перший день відправили вже на Одесу !!!” – повідомила Інга Величко.

Волонтерка розповіла обставини зйомки кожного відео. Стосовно відео, де зафіксована неадекватна поведінка військового, Інга повідомила наступне.

На таку поведінку чоловіка спровокувала її знайома, родича якого вони разом й розшукували.

“Мама , загиблого Героя України, просила викликати комісара , ось те неадекватне , сидячи під кафешкою , відверто знущались над нею , питаючи – А чого ви сюди прийшли ? Мама не втрималась , та запитала , чому він не воює такий борзий та розумний !? На що , те неадекватне , почало тикати їй посвідчення УБД , кричати на неї , обзивати нецензурною лайкою ! З двору тцк , вибігли хлопці і почали заспокоювати його . Але де там !? Воно рвало на собі форму , кидалось на всіх , било своїх же !!!! Скажіть мені , як такі не адеквати можуть працювати з людьми !? І там такі практично всі !!!” – повідомила Інга Величко.

Стосовно другого відео, де фігурантами є жінка та чоловік на кріслі колісному, Інга розповіла наступне.

З ними вона не була знайома. Коли волонтерка прийшла до ТЦК, вони вже були тут.

“Як вони мені повідомили , їх сина і брата зловили на вулиці , заломали і також вкрали , знайшли вони його в тцк !!! Цей хлопець ( на відео він із-за воріт хоче допомогти мамі та брату , але його не випускають . Закривши ворота , тцкашніки його побили ! Цей хлопець мав всі документи при собі . Його в травні місяці судово- медична комісія признала невменяємим !!! Але для тцк це не привід відпустити його !!! В них своє влк !!! Розвиток всіх подій , ви могли побачити на відео !Додам , що я викликала ВСП , які звільнили хлопця !” – поділилася Інга.

Також у своїй публікації волонтерка закликала начальника Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера та Одеський обласний ТЦК та СП відреагувати на інцидент. В ТЦК вже прокоментували подію: зазначили, що цивільні громадяни порушували порядок здійснення перепускного режиму на територію РТЦК, а поведінку військового назвали експресивною, оскільки він дійсно є учасником бойових дій. Повний коментар можна прочитати за посиланням.

Поділитись
Зараз читають