Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Мешканець Одещини став донором органів трьом людям

13 Липня 2024 14:40
Ганна Ковальова
Мешканець Одещини став донором органів трьом людям

Троє важкохворих українців отримали шанс на здорове життя завдяки мешканцю Одещини, який став для них посмертним донором органів та лікарям, які провели унікальну медичну практику. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на Департамент охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації.

У Роздільнянській міській лікарні медики спільно з фахівцями-трансплантологами Національного інституту Амосова та колегами з Вінницької обласної лікарні ім. М.І. Пирогова провели експлантацію серця та нирок. Донором став 40-річний чоловік, у якого внаслідок гострого порушення мозкового кровообігу та інтенсивного внутрішньомозкового крововиливу було діагностовано смерть головного мозку. Рідні померлого дали згоду на донорство.

До операційної донора провезли крізь коридор пошани. Усі лікарі медичного закладу таким чином подякували йому за можливість врятувати інші життя.

Аби оперативно доставити серце в інститут Амосова лікарі залучили поліцейський гелікоптер. У медичному закладі вже відзвітували про успішно проведену операцію. Шанс на подальше життя без мук отримав 59-річний чоловік.

Подальшу пересадку нирок провели спеціалісти з Вінницької обласної лікарні ім. М.І. Пирогова. Однак результат операції поки що публічно не розголошували.

“Медична спільнота Одещини щиро співчуває близьким померлого та висловлює велику шану родичам за таке складне, але надзвичайно вольове рішення! На сьогоднішній час трансплантація вважається індикатором якості та рівня надання медичної допомоги, а також ступенем розвитку країни та суспільства. Не дивлячись на реалії сьогодення, наша держава та українська медицина продовжують розвиватися та покращувати свої можливості у сфері надання медичних послуг!” – зазначили в Департаменті охорони здоров’я.

Зазначимо, що подібна медична практика в Роздільнянській лікарні відбулася вдруге. Вперше експлантацію органів провели 29 червня поточного року. Тоді донором став 41 річний пацієнт, якого госпіталізували 27 червня 2024 року з гострим порушенням мозкового кровообігу та масивним внутрішньомозковим крововиливом. Його серце подарувало шанс на друге життя багатодітній матері (6 дітей) 1970 р.н., якій успішно провели трансплантацію серця, та чоловіку 1980 р.н. і жінці 1988 р.н., яким успішно провели трансплантацію нирок.

Поділитись
Зараз читають