Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Коли на Одещині розпочнеться новий навчальний рік: названа дата

12 Липня 2024 11:50
Наталя Іванова
Коли на Одещині розпочнеться новий навчальний рік: названа дата

В інтернеті все частіше з’являється інформація, що навчальний рік 2024/2025 для школярів та студентів може початися раніше, нім традиційно 1 вересня. Роз’яснення з цього приводу надав директор Департаменту освіти та науки Одеської обласної державної адміністрації  Олександр Лончак.

Він зазначив, що питання початку, тривалості та закінчення навчального року врегульовано Законом України «Про повну загальну середню освіту». Освітній процес у закладах загальної середньої освіти організовується в межах навчального року, що розпочинається у День знань – 1 вересня, триває не менше 175 навчальних днів і закінчується не пізніше 1 липня наступного року.

Проте, під час дії воєнного стану тривалість навчального року, дата його початку та/або закінчення визначаються Кабінетом Міністрів України. Він звернув увагу, що органи місцевого самоврядування таке рішення не приймають.

«Вже сьогодні можу вам ствердно повідомити, що Одещина розпочинає навчальний рік 1 вересня. Зважаючи, що цьогоріч ця дата припадає на неділю, а це вихідний день, то стартуємо 2 вересня.  Ніякі рішення педрад чи засновників про початок занять у серпні! Тим паче, треба враховувати температурний режим влітку в нашій області», – зазначив чиновник.

На фото Болградський опорний ліцей зі сторінки в Фейсбук.

Поділитись
Зараз читають