Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Україні розпочинають готувати водійок пасажирського транспорту: як доєднатися та які умови навчання

12 Липня 2024 09:58
Наталя Іванова
В Україні розпочинають готувати водійок пасажирського транспорту: як доєднатися та які умови навчання

В Україні розпочався курс “BusDrive – водійка пасажирських автобусів”. Це безоплатна навчальна програма, яка надає можливість жінкам отримати професію водійки пасажирського автобусу (категорії D). Про це повідомляє видання «Махала» з посиланням на громадську організацію Reskilling Ukraine.

Після успішного завершення курсу жінки зможуть розпочати будувати кар’єру у сфері пасажирського автотранспорту. Не секрет, що сьогодні дуже не вистачає водіїв, тому жінки мають заповнити цю вільну нішу.

Курс складається з теоретичної та практичної частин, а також теоретичного і практичного іспитів для отримання водійського посвідчення категорії D. 

На жінок чекає 3 тижні теоретичних занять, які проходитимуть онлайн, в режимі реального часу. Тривалість одного заняття – 3 години з перервою. 1,5 тижні опрацювання екзаменаційних питань. По закінченні теоретичного курсу учасниці складають теоретичний іспит в сервісному центрі МВС.

Практична частина триватиме  3 тижні і проходитиме  на базі навчального центру,  розташованого в Тернопільській області. Практика водіння пасажирського автобуса – 30 академічних год.

Під час навчання майбутні водійки забезпечуються проживанням в готелі, триразовим харчуванням та трансферами до локацій, передбачених програмою.

Приоритетними категоріями учасниць курсу BusDrive є:

  • ветеранки;
  • жінки з родин військових;
  • ВПО;
  • матері, які виховують дітей самостійно;
  • жінки старше 50 років.

Як виникла ідея

“Відбудовувати та відновлювати Україну потрібно уже сьогодні”. Такі слова прозвучали у Стокгольмі восени 2023 року. Так з’явилась ідея першого шведського проєкту Reskilling Ukraine, що реалізується в Україні шведською неприбутковою організацією Beredskapslyftet. Цей проєкт має допомогти у відбудові України через освітні програми зі здобуття та підвищення кваліфікації, що відповідають актуальним викликам та потребам суспільства під час та після війни.

Якщо ви хочете стати водійкою автобуса, переходте за посиланням та заповнюйте заявку на свою участь у проєкті.

Нагадаємо, через нестачу кадрів в Україні жінки будуть опановувати професії, які раніше вважалися сугубо чоловічими

Поділитись
Зараз читають