Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Турне до Молдови за 3000 доларів: мешканець Білгород-Дністровського намагався вивезти військовозобовʼязаного українця за кордон

10 Липня 2024 16:45
Ганна Ковальова
Турне до Молдови за 3000 доларів: мешканець Білгород-Дністровського намагався вивезти військовозобовʼязаного українця за кордон

Правоохоронці повідомили про підозру жителю Білгород-Дністровського району, який за три тисячі доларів гарантував військовозобовʼязаним чоловікам безперешкодний виїзд у Молдову. Про це повідомили в пресслужбі Нацполіції в Одеській області.

В Білгород-Дністровському районі 38-річний житель разом з невстановленим наразі спільником організували чергову схему виїзду військовозобовʼязаних чоловіків за кордон – у причепі вантажівки через контрольований прикордонний пункт.

На такую схему погодився українець. Він отримав консультації, заплатив завдаток: 1600 доларів на криптогаманець та 500 – в руки, і вже готувався до поїздки, повну вартість якої мав оплатити по прибуттю до Молдови. Втім, їй завадили правоохоронці.

Поліцейські  провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання та у транспортному засобі встановленого правопорушника, в ході яких вилучили речові докази, що підтверджують його причетність до злочину, зокрема мобільний телефон і частину грошей, отриманих злочинним шляхом.

Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від 7 до 9 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна. 

Поділитись
Зараз читають