Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Болградська лікарня покращила умови роботи відділення трансфузіології (Відео)

09 Липня 2024 16:30
Софія Чебан
Болградська лікарня покращила умови роботи відділення трансфузіології (Відео)

Багато років медичні працівники відділення трансфузіології КНП “Болградської ЦРЛ працювали зі старим обладнанням, яке потребувало заміни. Ці зміни настали. Відділення трансфузіології отримало друге дихання після капітального ремонту та оновлення обладнання. Сьогодні вперше після ремонту відбувся забір крові донорів – ними виявилися прикордонники Ізмаїльського загону.  Про це повідомляє інтернет-видання “Махала”.

Генеральний директор КНП “Болградська районна лікарня” Віктор Дішлі розповів та показав журналістам, яким новим обладнанням поповнилось відділення.

“Завдяки підтримці Міжнародного Медичного Корпусу було закуплене нове дороговартісне обладнання для збору та зберігання крові. Це спеціальні холодильні та морозильні камери для зберігання рецестарної маси та плазми, холодовий стіл (стіл, який постійно на поверхні тримає понижену температуру), нові центрифуги, міксери, стаціонарний запаювач трубок контейнерів для крові та крісла”, – розповів генеральний директор.

Ремонтні роботи у відділенні зроблені за кошти лікарні та за підтримки Болградської міської ради. Також у відділенні з’явився ще один кабінет-лабораторія, де проводитимуться аналізи до та після здачі крові.

Зазначимо, що у відділенні трансфузіології можна не тільки стати донором, а й зробити загальний аналіз крові на захворювання. У відділені буде створений банк крові, який можна буде використовувати при хірургічних втручаннях та при надзвичайних ситуаціях.

Нагадаємо, що відділення знаходиться в одному приміщенні з кабінетом флюорографії. Часи здачі крові: 9.00-12.00, понеділок та вівторок. 

Більше про оновлене відділення дивіться у відеорепортажі.

Раніше інтернет-видання “Махала” розповідало про потребу донорської крові у Болградській лікарні та пояснювало, як стати донором.

Поділитись
Зараз читають