Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Масована ракетна атака на Україну: під прицілом дитяча лікарня Охматдит, жилі домівки та підприємства

08 Липня 2024 12:15
Ганна Ковальова
Масована ракетна атака на Україну: під прицілом дитяча лікарня Охматдит, жилі домівки та підприємства

Російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну. Під удар потрапили: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на Президента України Володимира Зеленського.

Відомо, що вранці 8 липня окупанти випустили по Україні 40 ракет різних типів. Пошкоджені житлові будинки та цивільна інфраструктура. В Шевченківському районі Києва ракета зруйнувала дитячу клініку Охматдит.

Внаслідок ракетного удару по Києву зафіксовано падіння уламків в Солом’янському, Дніпровському, Дарницькому, Святошинському, Деснянському, Шевченківському та Голосіївському районах. Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Станом на 12:00 попередні дані такі: 

  • в Солом’янському районі є пошкодження офісної будівлі; 
  • в Голосіївському – пошкоджено гаражі, горять автомобілі; 
  • в Дніпровському – палають уламки в житловій забудові.
  • в Дарницькому районі пошкоджено приватний будинок;
  • в Святошинському районі горять уламки біля житлової будівлі; також виникла пожежа у приміщені одного з підприємств.
  • в Деснянському районі займання будинку. 
  • В Шевченківському районі постраждала дитяча лікарня Охмадит, є руйнування.

Попередньо відомо про сімох загиблих і 25 постраждалих.

На місцях подій працюють усі відповідні служби, тривають гасіння пожеж, розбір завалів та пошук під ними людей. Пацієнтів дитячої лікарні, куди вручила ворожа ракета, евакуюють в комунальні лікарні міста.

“Дитяча лікарня «Охматдит» у Києві. Одна з найважливіших не лише в Україні, а й у Європі виключно ДИТЯЧА лікарня. «Охматдит» врятував та повернув здоровʼя тисячам дітей. Зараз лікарня пошкоджена російським ударом, під завалами люди, точна кількість поранених і загиблих наразі невідома. Зараз усі допомагають розбирати завали: лікарі, звичайні люди. Росія не може не знати, куди летять її ракети, і повинна сповна відповісти за всі свої злочини: проти людей, проти дітей, проти людяності загалом. Дуже важливо, щоб світ зараз не мовчав про це і щоб кожен бачив, що таке Росія, що вона робить”, – зазначив Володимир Зеленський у своєму телеграм-каналі.

Також ракети нанесли чимало шкоди місту Кривий Ріг. Про це повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

“Пі**ри провели масовану ракетну атаку по місту Кривий Ріг. Декілька влучань. У тому числі – по адміністративній будівлі промислового підприємства. Триває ліквідація наслідків. Попередньо 10 загиблих, 31 поранений вже перебуває в лікарні, з них 10 тяжких. Працюють усі аварійні, комунальні та медичні підрозділи”, – такі дані станом на 11:40 повідомив Олександр Вілкул.

Поділитись
Зараз читають