Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У пожежній частині на півдні Одещини оселилися лелеки (Відео)

06 Липня 2024 15:15
Махала
У пожежній частині на півдні Одещини оселилися лелеки (Відео)

У місті Ізмаїл в одній з пожежних частин живе родина лелек. Вони є нащадками тих птахів, які оселились на цій території ще під час будівництва. Щороку лелеки прилітають після зимівлі, відбудовують гніздо та вирощують пташенят. Як живуть лелеки на території рятувальної частини — у матеріалі Суспільного.

Птахи проживають на території пожежної частини ще з часів, коли почали зводити будівлю, розповів начальник 21 пожежно-рятувальної частини Анатолій Гайдут.

“За спогадами ветеранів пожежної служби, вони оселились тут на початку вісімдесятих років. Це нащадки тих птахів, які заклали перші гілки в це гніздо в той час, коли будувалась ця частина”, — пояснив Гайдут.

За словами заступника начальника Олександра Куцаря, наразі на стовпі поруч із будівлею проживають три чорногузи. Це родина: мати, тато та одне лелеченя.

“В кожній частині є свої символи. В когось це котики, собачки, в когось рибки, папуги, а в нас — лелеки. Кожного року вони прилітають до нас, ремонтують гніздо та вирощують нащадків. І цей цикл безперервний”, — прокоментував він.

Олександр додав, що навіть попри повномасштабну війну та обстріли птахи не покидають свою домівку. За його словами, вони відчували стрес, але надовго від гнізда ніколи не відлітали.

“В нас були прильоти і птахи дуже нервували. Вони бувало покидали гніздо, потім поверталися. Ми навіть думали, що у цьому році вони не прилетять. Але, незважаючи ні на що, вони відбудували гніздо і створили сім’ю”, — зауважив рятувальник.

На його думку, лелеки обрали саме цю частину тому, що вона розміщується на задвірках Ізмаїла. Через це на території тихо, мало транспорту і є чим харчуватись:

“У нас мало процесів людської діяльності, які відлякують птахів. Також біля частини є озеро. Воно дає лелекам потужну кормову базу. Там багато ящірок, змій, лягушок, їм є чим харчуватись”.

Олександр Куцар також підкреслив: для рятувальників цієї пожежної частини лелеки є символом життя. Вони символізують Україну, її відбудову та відродження.

“Навіть попри збройну агресію, прильоти та вибухи вони все одно прилітають і відбудовують житло. Вони символізують нашу країну. Я вірю в те, що скоро й Україна розправить крила і відбудується”, — наголосив чоловік.

Поділитись
Зараз читають